Als je regelmatig gebruik maakt van je computer, dan is de kans groot dat je allerlei belangrijke documenten op je computer hebt staan. Dit is erg onhandig, vooral als je geen back-up maakt van je computer. Mocht je computer kapot gaan of word je computer gegijzeld door een cybercrimineel, dan is de kans groot dat je alles kwijt bent. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken, maar hoe kun je dit doen? Daar vind je meer informatie over in dit artikel!

Bewaar je documenten in de cloud 

Je kunt belangrijke documenten en persoonlijke gegevens het beste bewaren in een cloud. Hierbij kun je denken aan Google Cloud, Apple Cloud of DropBox. Dit zijn externe servers die zeer goed beveiligd zijn tegen talloze vormen van cybercriminaliteit. Hier kun je alle documenten bewaren, maar ook kun je ze binnen enkele seconde weer opvragen. Wanneer je documenten in een cloud wilt bewaren, dan is het verstandig om een account te maken met een zeer sterk wachtwoord. Kies bijvoorbeeld een zin, want deze zijn erg lastig te kraken. Het kan duizenden tot miljoenen jaren duren voordat je wachtwoord gekraakt word. 

Installeer een back-up programma

Een back-up maken kun je het beste doen met een daarvoor bedoeld programma. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan Acronis True Image Backup. Dit is het meest gebruikte programma voor het maken van back-ups, maar is ook een van de goedkoopste programma’s. De voordelen van Acronis True Image Backup zijn dat je een back-up kan maken van de gehele computer, inclusief het besturingssysteem, maar ook dat je een back-up kan maken van een bepaald gedeelte van de computer. Deze back-up kun je vervolgens uploaden in de cloud van Acronis. Mocht je computer kapot gaan, dan heb je altijd een back-up achter de hand. 

Voorkom cybercriminaliteit 

De laatste tijd worden zeer veel Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat heeft er dan ook mee te maken dat er veel geld verdiend word met cybercriminaliteit. De kans is groot dat je ook slachtoffer word van cybercriminaliteit, vooral je geen antivirus en beveiliging software op je computer geïnstalleerd hebt. Deze software beschermt je namelijk tegen allerlei verschillende vormen van cybercriminaliteit, dus het is zeker verstandig om software hiervoor te installeren. Dit kan zeker niet alleen op je computer, maar ook op je telefoon en andere mobiele apparaten. 

Categorieën: ICT