Dit zijn de 5 meest voorkomende type ondernemers

1 De jager

Een jagende ondernemer is iemand die erg gedreven is om te pionieren. Als jager ben je dan ook altijd opzoek naar een gat in de markt en hecht je veel aan succes en status.

2 De expert

De expert ondernemer laat zich graag onderscheiden, neemt weinig risico, hecht veel waarde aan vernieuwing en doet er alles aan om up to date te blijven en kwaliteit te leveren. Ook doe je als expert niet aan delegeren en heb je het graag zelf in de hand.

3 De pragmatici

De pragmatici ondernemer ook wel de trend volger genoemd is altijd open voor vernieuwing en zijn emotioneel sterk verbonden met hun bedrijf. Het zijn de ondernemers met hart voor bedrijf én personeel en oog voor de klant.

4 De hoeder

Als hoeder ondernemer ben je veel gehecht aan normen en waarden, plichtsbewust en tamelijk conservatief omdat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt voor het bedrijf en het personeel. Ook ben je net zoals de pragmatici een trendvolger.

5 De ontplooier

Als ontplooier denk je niet in problemen maar in uitdagingen. Je bent daarom ook toekomst georiënteerd, gemotiveerd en hecht je veel waarde aan zelfontplooiing binnen het werk. Ook maak je als ontplooier veel gebruik van sociale netwerk en werkje graag samen.