Je eigen bedrijf

Je eigen bedrijf beginnen is altijd een goed plan als je het vraagt aan mij. Maar hoe doe je dit precies en waar let je op? Hier 3 gouden tips voor jou!

Tip 1 rechtsvorm

Nadat jij weet welk bedrijf je gaat beginnen ga je naar de kamer van koophandel om je bedrijf te laten registreren. Dan kies je ook de rechtsvorm van je bedrijf  zorg dat je de juiste kiest want een rechtsvorm heeft onder meer gevolgen voor de aansprakelijkheid van de organisatie en bepaalde belastingverplichtingen.

Tip 2 ondernemingsplan

Schrijf altijd een ondernemingsplan. Ook al lijkt dit soms overbodig of misschien kijk je er tegen op maar zorg er voor dat je altijd dat je je zakelijke kansen in kaart hebt, je risico’s goed in beeld hebt, weet wie je potentiële klanten zijn, dat je op de hoogte van relevante marktontwikkelingen en Je maak indruk op mogelijke investeerders.

Tip 3 zakelijke rekening

 Open altijd eerst een zakelijke rekening. Met een zakelijke rekening houd je makkelijk overzicht en voorkom je dat jouw zakelijke en privéadministratie straks hopeloos door elkaar lopen. Bijvoorbeeld zal jij straks jouw administratie willen uitbesteden aan een boekhouder dan is een zakelijke rekening een minimale eis.