Wil je weten wat nou precies een motorrijbewijs Elst inhoudt, en wanneer je überhaupt mag beginnen met een motorrijbewijs? Of wil je weten hoeveel verschillende rijbewijzen er zijn en hoe oud je moet zijn etc. Neem dan zeker een kijkje door de tekst heen.

Rijschool Westeraam Locatie

Wat is een motorrijbewijs?

Een motorrijbewijs Elst houdt in dat je pas motor mag rijden, als je een rijbewijs hebt. Er bestaan drie soorten rijbewijs. En hoe weet je nou welk rijbewijs je nodig hebt voor je motor? nou dat hangt af van wat het vermogen is van de motor. Als je rijbewijs A1 wilt, moet het een lichte motor met 125 cc en het maximale vermogen van 11 kW. Bij rijbewijs A2, is het maximaal vermogen van de motor 35 kW. En bij rijbewijs A, heb je een onbeperkt vermogen van de motor. Als je eenmaal je motorrijbewijs hebt kun je het steeds opbouwen naar een nieuw rijbewijs, waarmee je dus een zwaardere motor mag rijden.

Wanneer mag je beginnen met een motorrijbewijs?

Vanaf je 17 jaar mag je het theorie-examen gaan doen, en rijlessen gaan nemen op een lichte motor. Als dat allemaal gedaan is mag je als je 18 bent praktijkexamen gaan doen voor je motorrijbewijs. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij https://rijschoolwesteraam.nl/. Als je dan klaar bent met ook je examen kun je gaan kijken voor je eigen motor. Maar als je nou examen hebt gedaan als je 17/18 bent, dan mag je alleen nog op een lichte motor rijden. Je hebt dan dus een A1 rijbewijs. Wil je nou een middelzware motor hebben dan kun je met je 19 jaar rijlessen nemen voor een A2 rijbewijs, en 20 jaar voor je praktijkexamen. En als je de zwaarste motor wil rijden, dan moet je minimaal 21 jaar zijn voor je theorie en je rijlessen.