Dagelijks krijgen wij er mee te maken, online advertising marketplace je ziet het overal en je ontkomt er dan ook zeker niet aan. Maar waarom is het nou eigenlijk zo belangrijk? Wat zijn de doelen die je kan halen? Zit er iets in voor jou als bedrijf of meer als een consument? Deze vragen kunnen als eigenaar van een bedrijf zijnde vaak in je hoofd opkomen. Maar ook vragen zoals, heb ik marketing echt nodig? Helpt het mij echt om meer bereik te krijgen via google? Wat is het verschil tussen sommige soorten marketing? Er zijn namelijk veel verschillende soorten marketing die jij als eigenaar kan laten inzetten om je bedrijf te laten groeien. 

online marketing

Verkopen

Online advertising marketplace is dus voor de dagelijkse consument die graag wat wilt verkopen, ook dit is een groot deel marketing. Je promoot wat je wilt verkopen, in de volksmond noemen wij dit advertenties. Je kan advertenties op verschillende soorten media platformen plaatsen om het gene wat je wilt verkopen te verkopen. Hoe meer kijkers jij ontvangt op de advertentie hoe meer hij gezien zou worden. Op veel advertenties op sociale media platformen is het namelijk zo dat je kan zien wat de ander heeft geliked. De verschillende manieren van verkopen is er ook. Je hebt offline verkoop of online verkoop. Offline verkoop is dat je het in een winkel, bij je thuis of ergens in een salon verkoopt. Online is dan zoals hierboven al deels beschreven op het internet. 

Interesse

Online advertising marketplace is handig voor jou als bedrijf om meer inkomsten te krijgen, vaak kan je bij dit soort advertenties ook een link toevoegen naar je bedrijf. Zo kan het zijn als mensen meer geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt dat zij dan verder kunnen kijken op de website van jouw bedrijf. Er zijn dus verschillende manieren van marketing. Je kan hierbij denken aan SEO marketing, dit is search engine optimalisation. Dit houdt in dat je door middel van webteksten met een bepaald keyword en een link van je bedrijf hoger in google wordt gezet. Alleen een link van je website plaatsen op een website is illegaal. Dit mag dan ook absoluut niet. Google zal hier dan weer negatief in zien en het zal je dan ook tegenwerken. 

Het mooie van online advertising marketplace is dus dat je online kan verkopen. SEA wordt dit ook wel eens genoemd. De betekenis van deze afkorting is Search engine advertising. Het online adverteren op google dus. Je kan tegenwoordig van alles verkopen, van schoenen tot mode items maar ook fietsen en koffers worden dagelijks online gezet. Je kan het dus zo gek niet bedenken. Het kan dus zeker wat voor jou en je bedrijf zijn.